Achter de schermen bij de slotact van The Flying Dutch in Rotterdam

Vorig jaar heeft de iconische zanger Lee Towers Rotterdam verrast tijdens het laatste nummer van Afrojack. Een magisch moment, moeilijk te overtreffen dachten we toen. Toch is er voor The Flying Dutch in Rotterdam dit jaar nog een grotere verrassing, niemand minder dan Dirk Kuyt.

Zodra de grote held van Feyenoord en Rotterdam met dé kampioensschaal het podium op springt gaat het publiek compleet uit zijn dak. Een week voor het kampioenschap op 14 mei wilde Afrojack al een feest geven in het Feyenoord stadion de Kuip, maar toen mocht het helaas niet. Vanavond proberen we het gewoon nog een keer. Zwaaiend met de schaal warmen Dirk en Afrojack de mensen op om nog een paar minuten helemaal los te gaan. Wanneer hij de laatste plaat inzet kunnen de twee heren alsnog samen het kampioenschap vieren.

Dirk Kuyt over zijn DJ-debuut

Na dit bijzondere moment vertrekken Afrojack en gezelschap richting de artist lounge om hier nog even na te praten. Dirk Kuyt is hier uiteraard bij en deelt graag hoe het voelde om naast Afrojack op het podium te staan: “Echt zo geweldig om dit een keer mee te maken! Fantastisch om in de schoenen van Afrojack te stappen en te beleven hoe hij dit doet, echt diep respect voor hem. Dat gevoel als je op zo’n gigantisch podium staat terwijl er tienduizenden mensen voor je staan te feesten. Dan ook het moment dat we met die schaal het podium op kwamen, dat is zo’n unieke ervaring, ik had overal kippenvel. En dat in onze prachtige stad!” Boven Dirk kleuren Feyenoord visuals en rode lichten op zodra hij Afrojack’s ‘Ten Feet Tall’ inzet. “Grote eer om de laatste plaat te mogen starten vanavond. De sfeer, de mensen, het is erg overweldigend allemaal. We hebben hier in Rotterdam natuurlijk net een heel groot feest achter de rug en het is mooi om daar vandaag nog even mee door te gaan.” Als de track zijn climax bereikt verandert de vredige stilte in een laatste explosie van het publiek en de dikke vuurwerkshow. “Het is echt onwerkelijk hoe het er uit ziet vanaf het podium. Zo gaaf om mensen zo uit hun dak te zien gaan, het was echt heel leuk om hier aan mee te werken.”

Oma Thea en de kampioenschaal

Terwijl Dirk zich weer rustig bij de Afrojack familie aansluit bespreekt hij met de oma van Afrojack of iedereen wel goed meegezongen heeft met de liedjes. Ook oma Thea bleek enorm onder de indruk van het speciale moment waarmee Dirk Kuyt en Afrojack de Rotterdamse editie van The Flying Dutch afsloten. Zijn oma is trots, en enthousiast fan en heeft duidelijk een geweldige avond. De sfeer is nog altijd even feestelijk op de afterparty waar de kampioensschaal voorzichtig nog een keer uit de koffer komt voor de nodige groepsfoto’s – en foto’s met oma Thea natuurlijk. Dirk verliest de schaal geen seconde uit het oog en volgt ‘m met een brede glimlach tot hij weer veilig opgeborgen zit.

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]