Chuckie B2B Quintino

Chuckie

“Nederland heeft een belangrijke rol in mijn carrière gespeeld.”

Van Suriname naar Nederland

De grootste inspiratie voor Chuckie, ook bekend als Clyde Narain, is zijn geboorteplaats. Omdat hij geboren is in Paramaribo, Suriname, vind je de roots van zijn muzikale interesse in deze authentieke stad. Hij groeide op met allerlei soorten muziek uit het Caribisch gebied. Toen hij als 7-jarige jonge verhuisde naar Nederland, begon zijn liefde voor elektronische muziek. Gedurende zijn jeugd begonnen hij dit genre te ontdekken. Zijn eerste ervaring met muziek editing uitte zich in het snijden van muziekcassettes met een schaar en plakband. Hij begon met het verzamelen van gegevens van vrienden, en familie. Van het geld dat hij verdiend had als kapper en met het DJ’en en kocht hij records. Chuckie kwam in aanraking met de kunst van het DJ-ing als 14-jarige jongen door zijn beste vriend. Toen hij van zijn moeder een mixer kreeg oefende de jonge Chuckie dag en nacht, realiserend dat dit de basis was van zijn grootste passie.

Kijk hier hoe Chuckie vertelt over zijn jeugd in Suriname en over radio shows opnemen op bandjes:

The Dirty Dutch Tour

Dirty Dutch, geïnitieerd door Chuckie, is een van de snelst groeiende dance concepten in Nederland. Sinds de start is Dirty Dutch uitgegroeid tot meer dan een housefeest alleen. De naam staat nu ook voor een muziek-lifestyle en een eigen platenlabel: Dirty Dutch Music. Chuckie brengt onder dezelfde naam ook een wekelijkse radioshow uit: Dirty Dutch Radio.

6 Jaar op een Rij

Chuckie domineerde zes jaar lang de DJ Mag top 100, waarvan vijf keer in de beste 50 van de wereld.

Recente tracks

Nederland als inspiratiebron

Volgens Chuckie blijft Nederland toch voor altijd zijn inspiratiebron. “Oprecht, nergens anders in de wereld heb je zo’n unieke samensmelting van verschillende culturen. Hierdoor ontstaat hele mooie muziek. De meest grote invloedrijke artiesten uit de dancescene komen nog steeds uit ons kikkerlandje.”

DJ Chuckie feest met Kees de Koning en Lil Kleine:

Wel vindt Dj Chuckie het altijd koud in Nederland, zoals hij hier onder andere zegt in een radiointerview:

VOLG chucKie OP SOCIAL MEDIA

Quintino

“Ik kan niet zingen dus ben ik maar DJ geworden. Ik kan niet eens Do Re Mi zingen.”

Bekijk hier een interview met Quintino op Slam FM:

Jeugd

Quintino, oftewel Quinten van den Berg, groeide op in de oer-Hollandse dorpsomgeving van Den Helder. In zijn jeugd kreeg hij alle vrijheid om zijn hart te volgen en zijn passie voor muziek te uiten in het dj’en.“Toen ik wat jonger was begon ik met voetballen, maar later heb ik dat voor de muziek opzij gezet. Mijn ouders hebben me in die keuzes altijd vrijgelaten en gezegd dat ik iets moest doen waar ik me goed bij voelde. Als het niet zou lukken, kon ik altijd nog wat anders gaan doen, maar me dwingen om bijvoorbeeld voor advocaat te leren deden ze niet. “

Vanaf zijn achttiende begon hij te draaien in lokale clubs, en werd hij ontdekt door Laidback Luke.

De naam ‘Quintino’

Op zijn 16e werkte Quinten in een Italiaans restaurant in de buurt, waar hij voor de rest van het personeel al snel Quintino werd. En inmiddels kent niemand hem meer anders.

Laidback Luke als Mentor

Nadat de 18-jarige Quintino werd ontdekt door niemand minder dan Laidback Luke, ontwikkelde z’n carrière zich van de kleine clubs naar de grote festivals. Zijn grote doorbraak kwam in 2009 met zijn remix op de zomer hit ‘Rap das Armas’, die tot wereldwijde zomer hit werd omgedoopt, meer dan 10 miljoen keer werd bekeken op YouTube en hem z’n eerste #1 hit in Nederland bracht.

Van #80 naar #32

Afgelopen jaar eindigde Quintino op plaats 32 van De DJ Mag Top 100, terwijl hij het jaar daarvoor nog binnenkwam op nummer 80. We zijn benieuwd wat zijn werk hem dit jaar gaat brengen!

Quintino werkte vorig jaar samen met Hardwell, en samen maakten ze deze hit:

SupersoniQ Radio

In augustus 2013 lanceerde Quintino zijn eigen radioshow ‘SupersoniQ Radio’. Elke week wordt zijn radioshow over de hele wereld uitgezonden en elke week zijn er meer dan 20 radio stations die de show uitzenden. Quintino zegt zelf dat zijn show met een ‘power-driven style’ iedereen gegarandeerd aan het dansen krijgt! Luister hier naar SupersoniQ Radio.

Een jongen uit een boers dorp

“Ik kom uit een boers dorp en ben daardoor van nature heel nuchter.” Zegt Quintino zelf. Hij laat zich niet gek maken door het succes. “Ik ben er heel blij mee, maar voor mij persoonlijk verandert er niks. Ik blijf gewoon de dingen doen die ik altijd al deed. Ik merk wel dat buitenstaanders die me voorheen nog niet zo goed kenden, me nu ineens zien als een bekend artiest.” Het gaat voor Quinten vooral om de optredens zelf. Dan is hij relaxed, en vol geconcentreerd op zijn publiek.

Volg Quintino op Social Media

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]