Dash Berlin

#WeAre #Dashers

Van Jazz tot Elektronische Muziek

Dash Berlin is een Nederlandse elektronische muziek groep sinds 2007, bestaande uit Jeffrey Sutorius, Eelke Kalberg en Sebastiaan Molijn. Jeffrey Sutorius, het gezicht van Dash Berlin, groeide op in Den Haag in een familie waar muziek centraal stond. Zijn vader was onder andere drummer in een jazzband, waardoor Jeffrey al op een zeer jonge leeftijd kennis maakte met de kenmerken van ritmische muziek.

De passie voor EDM begon wanneer zijn oudere zus hem voor het eerst mee nam naar een club op 14-jarige leeftijd. Na lang overtuigen mocht Jeffrey een kijkje nemen in de dj booth en keek met ontzag naar hoe het publiek de hele nacht danste. Zoals hij zelf zegt: “De rest is geschiedenis”.

Bekijk hier een interview met de frontman Jeffrey Sutorius over het begin van Dash Berlin, en over de stand van de Nederlandse Dance:

7 Jaar in de DJ Mag Top 100

Gesteund door zijn trouwe fans, ook wel bekend als ‘Dashers’, domineert de Nederlander de DJ Mag Top 100 al zeven jaar op rij, met de meeste noteringen in de top 20.

 

Recente Track

Dash berlin postzegel

In 2014 kreeg Dash Berlin samen met Afrojack, Hardwell, Armin van Buuren en Tiësto ieder een eigen postzegel. Internationaal is hij al jaren een grote ster, maar in zijn vaderland is de groep de minst bekende van het stel. Hij hoopt dat daar met de PostNL-zegel verandering in komt. “Hiermee is het voor eens en voor altijd afgelopen met de onbekendheid van Dash Berlin in Nederland. Ook Nederlanders realiseren zich nu dat Dash Berlin een wereld act is en niet een of andere gekke Duitser die plaatjes van anderen draait.”

 

Volg Dash Berlin op social media:

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]