Oliver Heldens

“Hey, I’m a DJ/producer spreading good vibes & addictive funky beats :)”

Dat zie je ook zeker terug in dit filmpje!

 

Jeugd

Vanuit zijn slaapkamer in Rotterdam ontwikkelde Oliver Heldens een eigen en unieke sound.

Op zijn elfde maakt een jonge Olivier zijn eerste beat, voor een filmpje waarin hij samen met zijn buurjongen jumpstyled. Bekijk Olivier’s jumpstyle kunsten hier:

Vanaf dat moment is de Rotterdamse Heldens altijd en overal muziek aan het maken. Terwijl de andere kids zich verveelde tijdens hun fietstocht naar school en in de les, bedacht Oliver zijn beste melodieën. Ook op vakantie, wanneer iedereen bij het zwembad zat, was de Rotterdammer druk in de weer op zijn computer om muziek te maken.

Oliver Heldens als cowboy met zijn broertje.

DE WEG NAAR SUCCES

Op zijn zeventiende tekende Olivier bij Spinnin’ Records. Met zijn eerste hit ‘Gecko’ imponeerde hij niemand minder dan Tiësto, die ervoor zorgde dat Heldens’ single nog een keer werd uitgebracht onder zijn label.

RIJZENDE STER

Oliver komt in 2014 binnen op #34 in de DJ Mag Top 100, en stijgt razendsnel van #12 in 2015 naar #8 in 2016. In 2015 begint Oliver ook bass house songs te creëren onder de naam HI-LO. Check hier bijvoorbeeld HI-LO met Sander van Doorn:

Recente tracks

HOLLANDSE NUCHTERHEID

Oliver is op en top Nederlandse jongen. Hij liet zich tijdens zijn jeugd al inspireren door Nederlands DJ duo 2Unlimited en later door Hardwell. Bovendien werkt zijn hele familie mee aan zijn carrière. Zijn moeder doet zijn zaken, en hij blijft zelf ondanks zijn succes nuchter: “Als ik net een optreden heb gehad, dan kan ik wel heel erg enthousiast raken. Als het om de muziek gaat, kan ik sowieso uren blijven praten. Maar als persoon vind ik het vooral heel belangrijk om gewoon mezelf te blijven en dat blijf ik ook: heel normaal en vooral down to earth.”

En natuurlijk vierde hij in 2016, als echte Nederlander, Koningsdag in oranje stijl!

MEER VAN OLIVER

Oliver heeft al 2 jaar een wekelijkse podcast, Heldeep radio. Luister hier:

VOLG OLIVER HELDENS OP SOCIAL MEDIA:

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]