Showtek

“Onze hechte band is de basis van ons succes”

Jeugd

De broers Sjoerd en Wouter Janssen groeiden op in Veldhoven. Vroeger hadden ze al veel dezelfde vrienden, deden dezelfde sporten, én hadden ze beiden eenzelfde liefde, namelijk die voor muziek! Ze begonnen beiden als producer van Hardstyle nummers. Toen hun platen gedraaid werden op feesten en festivals door andere artiesten, merkte Sjoerd dat ze dat ook zelf konden gaan doen: “Toen dacht ik: ‘dat is mijn plaat, gek!’ Als hij dat kan met een plaat die wij gemaakt hebben, dan kunnen wij dat tweehonderd procent beter.”

Van Hardstyle naar Big Room House

In 2012 maakte het duo een overstap naar een ander genre. Met de komst van Cannonbal, brak het duo internationaal door, en was de overstap gemaakt.

Hierna kreeg Showtek de kans om met Nederlandse collega helden als Hardwell en Tiësto samen nummers te maken.

Hell Yeah! Is het resultaat van de samenwerking met Tiësto:

Het dj duo stoomde verder en scoorde ook een wereldwijde hit met superster David Guetta, genaamd “Bad”:

In dit interview praten Sjoerd en Wouter over hun unieke shows en eigen stijl:

Taakverdeling

Er is een duidelijke taakverdeling. Wouter is meer de man van de ideeën. Vervolgens gaan ze daar samen mee aan de slag in de studio. Sjoerd is meer van de techniek en de geluidjes, hoe het moet klinken. Op het podium staat Wouter dan weer liever achter de knoppen, en ontfermt Sjoerd zich over de microfoon.

Recente track

veldhoven, in Brabant

Het duo groeide op in Veldhoven, maar wonen inmiddels in Eindhoven en Nuenen. “We laten overal waar we komen horen dat we uit Eindhoven komen. Wij willen er graag toe bijdragen dat Eindhoven meer op de kaart komt te staan. “ Wanneer ze in Nederland zijn willen ze af en toe ook bewust rust nemen. Met een beetje geluk pakken ze een wedstrijd van PSV mee, en proberen ze met vrienden af te spreken. PSV houdt ook van Showtek! Hier zie je hoe de ploeg opwarmt op Cannonball:

Vorig jaar stond Showtek ook op The Flying Dutch en zette Eindhoven volledig op zijn kop, check het hier

Volg Showtek op social media

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]