Nicky Romero heeft bij elke editie van The Flying Dutch gespeeld, daarom is er geen beter passende afsluiter van de 2017 editie in Amsterdam. Nicky had ook nog even de tijd om vlak voor zijn show bij ons aan te schuiven!

Hey Nick! Je bent nu aangekomen op de derde locatie, hoe was het in Eindhoven en Rotterdam?

Ja, ik kom net uit de helikopter. In Eindhoven had ik mijn eerste show, dat was nog op het begin van de dag. Lekker weertje en de sfeer was al top. Toen ik in Rotterdam draaide was het al behoorlijk vol en ging het goed los. En nu afsluiten in Amsterdam, dat is natuurlijk fantastisch. Het is een unieke kans; 3 shows op één dag en dan de afsluiter mogen zijn in het Olympisch Stadion. Wat een dag!

 

Hoe kijk je terug op 3 jaar The Flying Dutch?

Het festival en ik hebben zich enorm ontwikkeld in die tijd. In het eerste jaar waren er nog nauwelijks gastartiesten. Afgelopen jaren kwamen er steeds meer bij en dit jaar neem ik zelfs Danny De Munk mee om samen af te sluiten met Bloed Zweet en Tranen!

 

En binnenkort breng je een nieuwe club-banger uit met John Christian?

Yes, dat is Iconic! Dat nummer is weer in de oude Nicky Romero style; een knipoog naar vroeger. Iedereen wil tegenwoordig zomerhitjes scoren en de Flume sound overnemen. Maar soms moet je terugkijken naar waar het allemaal mee begon, dat waarvoor de fans naar Nicky Romero toe kwamen, — daaruit is Iconic ontstaan.

 

Betekent dat dat de oude Nicky Romero weer terugkomt?

Hmm… Misschien. Ik denk dat de oude Nicky Romero nooit echt is weggeweest. Er komt zeker wat van terug, maar dan in een nieuw jasje. Vanavond zal ik vooral tracks van mijn eigen Protocol Recordings label draaien, maar hardstyle komt ook aan bod. Het wordt een echte power-set, ik heb immers maar een uur om alles uit de kast te halen.

 

Het was een fantastisch jaar voor je met veel mijlpalen, wat zijn je nieuwe ambities?

Ja, Protocol bestond natuurlijk 5 jaar en we hadden onze 250e editie van Protocol Radio. Maar ik heb zeker nog ambities. Het liefst wil ik een #1 hit scoren in Nederland, en stiekem eigenlijk ook eentje wereldwijd. Of het gaat lukken, dat weet ik niet. Allereerst ga ik nu door naar het podium om The Flying Dutch af te sluiten!

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]