Afrojack

“Het publiek bij The Flying Dutch is gewoon waanzinnig. Elk jaar gaan de fans helemaal uit hun dak en dat maakt het een onvergetelijk evenement.”

De Jongen uit Spijkenisse.

Eigenlijk behoeft deze held geen introductie. Hij mag zich al jaren tot een van de beste dj’s van de wereld rekenen. Afrojack, Nick van der Wall, groeide op in Spijkenisse bij zijn moeder. Toen hij vijf jaar was begon hij met piano spelen, en op zijn veertiende wist hij zeker wat hij wilde worden: dj. Hij begon met draaien in kroegen en clubs in de buurt.

Bekijk hier een documentaire over de jeugd, carrière en muziek van Afrojack:

Een Grammy, BAFTA en een Zilveren Harp!

Sinds zijn carrière in 2011 van start ging, heeft hij een Grammy, een BAFTA en een zilveren harp gewonnen. En dat is nog niet alles, want de dj uit Spijkenisse staat op #10 in de DJ Mag Top 100. Hij werkte met grote artiesten als Pitbull, Ne-Yo, Beyonce en Madonna. Samen met David Guetta maakt hij een remix van Madonna’s nummer Revolver en won daarmee een Grammy.

In 2007 richtte Nick zijn eigen label op: Wall Recordings, met als doel om nieuw talent te lanceren. Fais is één van die talenten waarmee Afrojack afgelopen jaar twee hits mee heeft gemaakt (“Hey” en “Used to Have it All”) en iemand die hij ook graag mee neemt naar zijn shows om mee op te treden.

Recente track

“Nederland, dat is gewoon vakantie”

Nick is nog steeds de boy next door die van Kentucky Fried Chicken houdt en naar Comedy Central kijkt. Hij houdt van de Nederlandse nuchterheid en laat zich daarom ook niet gek maken door alle aandacht. Wel mist hij Nederland: “Nederland, dat is gewoon vakantie. Als ik hier ben wil ik lekker gamen, muziek maken en met mijn dochter spelen. Dat doe ik liever dan naar een tropisch eiland gaan.”  The Flying Dutch zal voor hem dan ook voelen als thuiskomen.

Podcast: Jacked radio

Wekelijks brengt Afrojack een mix uit die op tientallen radio stations over de hele wereld wordt uitgezonden. Beluister hier alle afleveringen:

Volg Afrojack op social media

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]