Don Diablo

“IK BEN EEN MUZIKALE WORKAHOLIC ZONDER REALITEITSBESEF.”

DORPSJONGEN

Don Diablo, geboren als Don Pepijn Schipper, groeide op op het platteland in Coevorden.

Zijn dj naam is een overblijfsel van zijn begin periode als dj toen men de nieuwe muziek uit ‘computers’ beschouwde als iets duivels (Diablo in het Spaans). En zo werd Don Diablo geboren. Als 14-jarige jongen organiseerde Don een vaste clubavond in de lokale discotheek om studio apparatuur te kunnen kopen. Toen Don 15 jaar was had hij al zijn eerste EP, die daarna prompt terecht kwam bij een platenmaatschappij. Tot zijn 21e maakte hij ongeveer 20 platen. Sindsdien vliegt Diablo de wereld over en heeft inmiddels gedraaid op de grootste festivals.

Kijk hier hoe de moeder van Don Diablo nu over hem praat in deze documentaire:

Internationaal Succes

In 2013 scoort hij zijn eerste internationale succes met de track ‘Startlight’ (Could You Be Mine) op Axtone, het platenlabel van Axwell (voormalig Swedish House Maffia lid).

Kort daarna komt hij met een nieuw geluid naar buiten, waarin hij drie platen produceert rondom het thema ‘tijd’: Anytime, Knight Time en Back in Time. Deze drie tracks zijn de basis voor een nieuw geluid in de dance scene: Future House.

Samen met onder andere landgenoot Oliver Heldens wordt hij gezien als een van de grondleggers van dit nieuwe subgenre. Don komt in 2014 binnen op #82 in de DJ Mag Top 100 en is in de tussentijd gestegen, wat hem in 2017 de #11 positie als hoogst genoteerde Future House artiest heeft opgeleverd.

Recente Track

2018 begint goed met Don Diablo, zo bracht hij zijn nieuwe album ‘Future’ uit! Beluister ‘m hier gelijk:

Volg Don diablo op social media:

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]