Jebroer, echte naam Tim Kimman, groeide op in Leiden. Tijdens zijn jeugd slikte Tim liever zijn emoties in en knalde ze vervolgens twee keer zo hard op papier: hij gebruikte rap als uitlaatklep. Het was zijn droom en zijn doel om succesvol rapper te worden – en dat is hem gelukt!

REBELSE SAMENWERKINGEN

In 2010 debuteerde Tim met zijn single ‘Btje vliegen tog’, die geproduceerd werd door Boaz van de Beatz. Twee jaar later werkte hij samen met de rebelse artiesten Yellow Claw, Ronnie Flex en MocroManiac voor de track ‘Nooit meer slapen’.

Niet veel later dropte hij zijn eerste nummer 1-hit in de iTunes-hiphopcharts. ‘Banaan’ was een echte feestknaller waarmee hij succes behaalde in Nederland en Vlaanderen. Zijn feestknaller kreeg een hardstyle jasje aan door dj Ruthless, die daarna vaak te horen was op festivals in zowel de dance als de hardstyle scene.

BEUKEN OP DE HARD DANCE STIJLEN

In 2017 werkte Jebroer samen met Paul Elstak en Dr. Phunk, twee bekende Nederlandse hardstyle artiesten, voor zijn hit ‘Kind van de Duivel’. Met zijn cross-over tussen hardstyle en rap heeft Jebroer een perfecte combinatie die het ontzettend goed doet. Zijn nummer werd een ware hit en kreeg veelvuldig support van artiesten uit de (hard)dance.

Zelf merkte Jebroer ook dat hardstyle-rap een gouden combinatie is: “Ik heb een nieuwe wereld ontdekt vol toffe feesten en mensen met een diepe dedication. Van de dj’s tot de mensen achter de schermen en zelfs de diehard gabbers, iedereen accepteert me. Ik weet niet hoe het komt, maar waarschijnlijk doe ik iets goed. Ik heb echt het gevoel dat ik oud kan worden in deze scene.”

Inmiddels heeft Jebroer zijn stempel gedrukt op de Nederlandse dance. Voor ons is het duidelijk: 2 juni zal Jebroer gaan met die banaan!

JEBROER OP SOCIAL MEDIA

Check ook eens Jebroer’s socials om helemaal up to date te blijven:

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]