The Flying Dutch brengt de Nederlandse dj-helden terug op eigen bodem. En als we het over dj-helden hebben, wie kunnen we dan beter interviewen dan de man met de heldennaam: Oliver Heldens? Niemand. Dus: hier komt ‘ie!

Hey Oliver, hoe is het om voor The Flying Dutch weer in een helikopter rond te vliegen?

“Gelukkig hoef ik hem niet zelf te besturen! Ik heb wel ooit lessen gehad, maar dit zou ik niet aandurven. Ik draai mijn set en spring daarna direct de helikopter in. Tijdens de vlucht zit ik vooral naar beneden te kijken; hoe vet wanneer je aankomt in een stad en dan ruim 30.000 bezoekers ziet staan! Bizar hoe groot dit festival is, het is echt een supergaaf en origineel concept!”

 

Terug van al je wereldreizen; wat vind je ervan om weer in je thuisland te draaien?

“Ik houd van het Nederlandse publiek. Dat ze niet te over the top zijn; ik vind dat fijn, die Nederlandse nuchterheid. Ze weten ook veel meer van de muziek, dit is immers het thuisland van de elektronische muziek. Het is dus altijd een uitdaging; je moet veel beter je best doen! Ik draai echt op mijn gevoel. Ik heb de eerste en de laatste track klaarstaan maar tussendoor improviseer ik en probeer ik de sfeer aan te voelen en daarop in te spelen.”

Oliver Heldens

Wat is dat nou met die dieren in al je nummers: Gecko, Koala, Space Sheep?

“Mijn songs zijn anders dan die ik van andere dj’s gewend ben; wat vreemder. Ik denk dan aan gekke dieren, zoals een Gecko — daar is het bij begonnen. Toen kwam de Koala, en ondertussen is het uitgegroeid tot een eigen huisstijl in mijn videoclips. Wat ik niet had verwacht is dat er allerlei mensen naar mijn feesten zouden komen in dieren onesies en konijnenoren!”

Heb je zelf een huisdier?

“Nee, maar ik wil wel een kip. Ik heb gehoord dat dat goede huisdieren zijn. Daar kan ik dan ook weer een nummer over maken. Mijn nummers ontstaan altijd heel spontaan, bijvoorbeeld met een idee, een melodietje of een beat. Dan komt er steeds meer bij. Wanneer het af is? Dat weet ik niet altijd. Daarom speel ik soms ook nummers die nog niet af zijn, dat ga ik misschien vanavond ook doen!”

Oliver Heldens

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]