Typisch Nederlands: We zijn awesome!

En wel hierom.

We zijn de langste

Nederlanders zijn de langste mensen ter wereld met een gemiddelde hoogte van 184 cm voor mannen en 170 cm voor vrouwen. Sommigen geloven dat het een gecombineerd resultaat van DNA en zuivel is. Denk maar aan Afrojack! Met zijn 2.08m is hij een echte reus, en een reusachtige dj.

Typisch Nederlands - The Flying Dutch

We zijn heel goed in kaas…

We exporteren voor zo’n 7 miljard euro aan kaas per jaar, en zijn daarmee de grootste kaasexporteurs. We maken het dan ook al 400 jaar. Nederlandse kaas is de beste kaas van de wereld, zoals overeengekomen door 40 juryleden uit 17 landen, die 2.500 kazen beoordeelden in 2012.

Toen Andre Kuipers de ruimte inging, nam hij ook tien kilo kaas mee.

Typisch Nederlands - The Flying Dutch

…En bier!

En onze eigen bierbrouwer Heineken is de 3e grootste brouwer van de wereld met meer dan 140 brouwerijen in 70 landen! De Nederlandse biermerken Heineken, Grolsch en Amstel behoren tot de meest bekende bieren in de wereld.

Typisch Nederlands - The Flying Dutch

We weten hoe we met water moeten omgaan

Nederlanders zijn dé wereld experts op het tegenhouden van water van de zee en  rivieren. Zo zorgen we ervoor dat we droge voeten houden en Nederland niet in Atlantis verandert. De Amerikaanse regering wendde zich daarom tot de Nederlanders om hulp te vragen tijdens orkaan Katrina.

Typisch Nederlands - The Flying Dutch

We spreken supergoed Engels

86% van de Nederlandse bevolking spreekt Engels als tweede taal.

Typisch Nederlands - The Flying Dutch

We blijven maar fietsen

Gemiddeld fietst een Nederlandse persoon 2,5 km per dag en 900 km per jaar. We hebben meer dan 18 miljoen fietsen in het land. Dat is meer dan 1 fiets per persoon.

Typisch Nederlands - The Flying Dutch

Wij eten mayonaise bij friet

Want dat is hartstikke lekker ja? Andere landen verklaren ons voor gek, maar hier is het één van de populairste snacks!

We hebben de avondvierdaagse

Vier avonden op rij lopen ieder jaar duizenden Nederlandse schoolkinderen en hun ouders door de straten in enorme optochten, genaamd de avondvierdaagse. Een goede reden om op een halve citroen in een zakdoek te zuigen! En snoepkettingen te eten.

Typisch Nederlands - The Flying Dutch

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]