Laten we eerlijk zijn: wij zijn gewoon de beste! Onze dj’s uit Nederland hebben de wereld veroverd, maar waarom eigenlijk?

we hebben dance muziek groot gemaakt!

In Amerika danste iedereen tot voor kort nog op hiphop en R&B en begint dance muziek pas de laatste jaren populair te worden.

Music GIF - Find & Share on GIPHY

In Nederland bestaat dance al 25 jaar en is het verreweg de belangrijkste muziek in het uitgaansleven. Het is weliswaar in Amerika begonnen, maar dj’s als Tiësto en Armin van Buuren hebben bijvoorbeeld de eerste trance groot gemaakt, met als basis de muziek van eind jaren negentig van bijvoorbeeld dj Joost van Bellen.

Dance is en blijft groot in Nederland

De kracht van de Nederlandse dancemuziek is de jarenlange ontwikkeling van het muziekgenre en het organiseren van enorme dancefeesten. Zo groeide dancemuziek in Nederland uit van een underground scene tot mainstream muziek. Inmiddels zijn er 170 dance-evenementen per jaar en gaan er in Nederland 2,7 miljoen mensen per jaar naar een festival. Natuurlijk neemt The Flying Dutch daarvan ook een groot deel voor zijn rekening!

Dutch DJs beginnen jong

Kinderen horen van jongs af aan verschillende dance-stijlen, via hits op de grote radiostations tot in de supermarkt om de hoek. Jonge dj’s hebben de mogelijkheid hun eigen smaak te ontwikkelen en de ruimte om te experimenteren. Hardwell: “Als klein jongetje luisterde ik naar Armin en Tiësto op de radio. Mensen kijken hier niet raar op als er een danceplaat in een winkel wordt gedraaid. We zijn marktleider als het gaat om feesten, dan is het logisch dat we een voorsprong hebben op de rest van de wereld.”

De meeste kinderen willen op dit moment dan ook geen brandweerman of dokter meer worden, maar dj. Zie hier bijvoorbeeld de elfjarige Florent Labrujère, die een strakke set draait tijdens de live show van Holland’s Got Talent:

Nederlands publiek

Daarnaast hebben wij als publiek eigenlijk ook ons steentje bijgedragen aan het succes van de Nederlandse dj’s! Nederlanders zijn namelijk een trouw, maar zeer kritisch publiek. Als je in Nederland kunt draaien en een publiek enthousiast kunt maken, dan red je het overal!

Disney GIF - Find & Share on GIPHY

‘If it ain’t Dutch, it ain’t much’

Daar zijn wij het uiteraard roerend mee eens ;). Bovendien is Nederlandse dj-muziek universeel!

Eigenlijk heel logisch dus dat we een festival hebben waar we al het Nederlandse dj-succes kunnen vieren. The Flying Dutch is het enige festival ter wereld dat ervoor zorgt dat al dit talent naar één plek komt om op te treden. Wil je er ook bij zijn? Koop hier je kaarten voor de editie van dit jaar op 3 juni!

Meer weten?

Wil je hier meer over weten of heb je zelf dj-aspiraties? Bekijk hier de trailer van de documentaire Dutch Influence (2013).

* Bron: AD (2016) – Waarom de beste dj’s uit Nederland komen? Dance zit in ons DNA. 

BECOME PART OF THE FAMILY

[qikker_social_login_button]